Sallent no podrà gaudir de la Fumera 2020, la festa major alternativa del poble, que ha quedat anul·lada. Fonts de l'organització asseguren que «no volen limitar l'espai a ningú». Arran de la crisi sanitària són molts els actes de Sallent que s'han vist trastocats i, gran part, anul·lats. Fonts de La Fumera deixen clar, a través d'un comunicat que van fer públic ahir, que és «una decisió per cuidar-nos i cuidar Sallent». A través d'una assemblea que va durar hores es va decidir finalment no tirar endavant la setena edició, una reunió, però, on es van mostrar diverses opinions.

La Fumera, enguany, havia de celebrar el proper mes de setembre la seva setena edició, però per «responsabilitat col·lectiva» i els diferents brots que hi ha hagut a Catalunya ha cregut que hauria estat «una irresponsabilitat» fer-la, i que suspendre-la també serà una manera de ser més «conscients de la realitat». No és previst que s'organitzi cap acte alternatiu durant aquella setmana perquè, subratllen, «seria el mateix fer un acte que fer-ne molts, perquè la gent s'hauria de trobar i estar en contacte igualment». La Fumera també reitera que «hi ha una mica de tristor malgrat que és el que havíem de fer perquè deixem Sallent sense la festa». També argumenta que «encara tot és molt incert, perquè ara es tornen a tenir comarques confinades i s'estan produint rebrots i tampoc se sap que passarà el setembre».

A través de les diferents xarxes socials ja s'havia iniciat el tradicional compte enrere per anunciar els dies que faltaven per a la festa, de fet, ja hi havia actes que estaven gairebé tancats «perquè les comissions ja estaven en marxa i estaven treballant» a falta de poc més de 60 dies per la festa.

La decisió també ve marcada pel fet de «no voler renunciar a la plaça amb concerts asseguts o a veure actes» de la manera com han estat concebuts. Amb tot, donen les gràcies perquè entenen que el poble s'ha posicionat de manera positiva envers la decisió. Motiu pel qual els responsables de La Fumera creuen que «les coses s'han fet bé».