Sant Vicenç de Castellet ha atorgat aquest dissabte al matí la Medalla Extraordinària a un centenar de voluntaris que durant la crisi generada per la pandèmica de la covid-19 han actuat de forma altruista a ajudant a les veïnes i als veïns del municipi.

En un acte que s'ha celebrat a la pista d'hoquei cadascun dels voluntaris ha rebut el diploma que reconeix la seva tasca durant aquest període mentre que la medalla -atorgada excepcional de forma col·lectiva- quedarà exposada a la biblioteca del municipi.

Moments abans de l'acte a la pista esportiva, a l'ajuntament s'ha celebrat el ple que ha aprovat l'atorgament d'aquest reconeixement als 10 coronamakers -un grup de voluntaris que han fet pantalles protectores en tres dimensions-, als 10 membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, als 36 integrants dels grups d'acompanyament telefònic i a les 43 persones que durant al llarg de tot aquest temps s'han organitzat per confeccionar mascaretes.

Segons l'acte del ple, se'ls ha atorgat la medalla «com a representants simbòlics de totes les persones voluntàries del municipi».

En el seu parlament l'alcaldessa Adriana Delgado ha destacat que «ara més que mai toca posar en valor la solidaritat i el compromís pel bé dels altres i el bé de tots», a més de tenir un record per a les persones que mort durant coronavirus i mostrar el seu suport als seus familiars.

D'altra banda, en l'acte també ha explicat la seva experiència Miquel Coll, un veí del municipi que va passar la covid-19 i fins i tot va haver de ser hospitalitzat. En el seu torn de paraula, Coll ha explicat que la malaltia «no és una broma» i ha recordat com durant el llarg aïllament al qual va estar sotmès, voluntaris li van portar medicaments, aliments, també llibres pels seus fills petits i altre material que necessitava mentre no podia sortir de casa.

Sense que fos present a l'acte, també van explicar l'experiència de Marta Samper, que va rebre el suport dels voluntaris telefònics i com a anècdota van narrar com es van organitzar un grup perquè ella pogués recuperar les seves ulleres que se li havien trencat. També van explicar l'experiència de Quim Csajuana, comerciant del poble que va ser un dels receptors de les pantalles protectores fetes pels coronamakers.

La concessió de la medalla i l'entrega dels diplomes s'ha fet en el marc dels actes de la Festa Major del municipi.