El Consell Comarcal del Bages es reunirà, dilluns, amb ICL per "aclarir la situació" de la mina de Vilafruns, tancada des del segon accident laboral mortal, el 25 de juny. A través d'un comunicat, l'ens apel·la a la necessitat d'una activitat minera "segura". "Cal preservar una activitat estratègica pel territori i fer-ho amb garanties, tant per a la seguretat dels treballadors, com per al desenvolupament i equilibri de la comarca", apunta la presidenta de l'ens, Estefania Torrente. Arran del tancament i segons han denunciat els sindicats, Montajes Rus, empresa subcontractada a la mina, planteja aplicar un ERO que suposarà 66 acomiadaments a Balsareny i Súria, una decisió, afegeixen des del Consell Comarcal, a la que també s'oposen.

A banda de Torrente, en la trobada de dilluns amb ICL també hi participaran els alcaldes de les poblacions mineres i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps.

L'Ajuntament de Sallent també rebutja els acomiadaments

Paral·lelament al posicionament del Consell Comarcal, l'Ajuntament de Sallent també ha anunciat aquest dimecres a través d'un comunicat que "dona suport als treballadors i rebutja els acomiadaments a l'empresa Montajes Rus". El consistori demana que s'estudiïn altres opcions per protegir els llocs de treball i informa que aquest proper dijous s'ha convocat a tots els grups polítics municipals i els respectius comitès d'empresa per tal de poder afrontar la situació de forma coordinada i amb la visió dels representants dels treballadors.

"Ens emplacem a ser presents i part activa al fòrum de la minera, espai de debat de tots els actors implicats per tal d'afrontar el problema i posar-hi solució", diu l'Ajuntament, que reitera "la seva defensa per a una activitat minera segura i sostenible des del punt de vista social, ambiental i econòmic".