Els veïns de Castellbell i el Vilar ja poden gaudir de les piscines municipals, després que han obert portes aquesta setmana. Castellbell ha estat una de les dar-reres poblacions de la comarca a fer-ho, tenint en compte les mesures de seguretat que s'han volgut adoptar en el context de la pandèmia, i que faran que aquesta temporada sigui especialment curta, del 15 de juliol al 13 de setembre.

Les instal·lacions funcionen a partir de dos torns diaris, de matí i tarda, en concret, de 10 a 2 i de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 del vespre, i amb una capacitat restringida d'un màxim de 281 persones. L'Ajuntament recorda que fora de l'horari d'obertura és prohibit el bany, entre altres coses perquè, seguint els criteris de sanitat i desinfecció, durant la nit es llancen desinfectants potents que poden causar reaccions a la pell, a les mucoses o al sistema respiratori.

Tot i que aquesta temporada és atípica, l'Ajuntament calcula que la major part dels costos d'obertura de la piscina es mantindran igual respecte als dels altres anys, i estima que suposaran una despesa de 54.000 euros. La major part correspon al personal d'entrada, socorrista i personal auxiliar, amb un cost de 20.300 euros. Pel que fa al manteniment de l'aigua, el cost serà de 3.097 euros, i els productes i les analítiques en costaran uns 4.800. A tot plegat s'hi han d'afegir els costos que hi ha hagut per a la posada a punt de la piscina (2.300 euros) i del personal de neteja (3.000 euros).