L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha adjudicat aquesta setmana l'execució de les obres contingudes en el projecte bàsic i d'execució per la transformació de l'antic ajuntament en casal d'entitats i jutjat de pau. La previsió és que aquestes obres s'iniciïn durant el mes de setembre i s'executin en un termini d'un any.

Aquests treballs transformaran per complet aquest edifici de 3 plantes. A la planta baixa s'hi ubicarà, entrant pel carrer Casajuana, el Jutjat de Pau, que disposarà de dos despatxos i, entrant per la carretera de Vic, hi haurà uns petits magatzems per a les entitats i un punt d'informació turística digital.

La primera planta de l'edifici gaudirà d'una sala de reunions amb una capacitat per a una seixantena de persones i una sala de reunions per a grups amb capacitat per a 15 assistents.

La planta segona disposarà d'una sala de reunions i de 4 despatxos de dimensions reduïdes destinats a treball administratiu de les entitats. Totes les plantes de l'edifici comptaran amb lavabos i un ascensor que connectarà els diferents pisos.

Pel què fa a l'estructura de l'edifici es rehabilitarà la coberta i s'arreglarà la façana conservant els trets singulars d'aquest emblemàtic edifici municipal.

En consonància amb la resta d'edificis municipals que aposten per l'estalvi energètic, l'edifici serà autosuficient gràcies a les plaques solars fotovoltaiques que s'instal·laran a la terrassa posterior i a la vessant sud de la coberta.

Aquestes obres de rehabilitació s'han adjudicat a l'empresa Vesta Rehabilitación per un import de 674.202 euros.