L'Ajuntament de Santpedor destinarà 200.000 euros en la convocatòria d'ajudes extraordinàries que hi ha en aquest moment en marxa al poble per pal·liar els efectes de la covid, i més de 20.000 més en la compra i distribució de material per a la prevenció del contagi del coronavirus. Tot plegat es farà després de l'aprovació de dues modificacions de crèdit en el darrer ple municipal, el primer que s'ha fet de forma presencial al poble des del març.

En aquest mateix ple també es va aprovar l'adjudicació, per concurs, de la gestió de l'escola bressol Els Gallarets a la Fundació Pere Tarrés per una durada de dos anys prorrogables per dos més amb inici el proper 1 de setembre.

Igualment, es va donar llum verd al pla econòmic i financer, i a l'ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària pel subministrament d'aigua que es realitzi al municipi. Es va prorrogar per al 2020 el conveni entre el Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de menys de 20.000 habitants per a l'organització i finançament dels serveis socials bàsics i polítiques d'igualtat. També es va aprovar una pròrroga del conveni pel servei de residència assistida per al 2021 i una segona pròrroga del contracte de serveis de gestió i manteniment de les instal·lacions esportives i de consergeria en altres equipaments municipals.

Aquest també va ser el darrer ple del regidor del grup socialista Ferran Tarazona, que deixa l'acta per motius professionals. A partir del setembre el seu lloc l'ocuparà Yasmina Font.