Món Sant Benet, en col·laboració amb la DO Pla de Bages, ha estrenat una nova proposta estiuenca que permet als visitants conèixer el present i el passat vinícola a la comarca. Es tracta de la visita «Històries del vi al monestir», que ja va arrencar dissabte passat amb una reeixida primera edició, i que s'anirà fent tots els dissabtes de juliol i agost, tret de la penúltima setmana, en què la visita es farà el diumenge 23, i no el dissabte 22.

La proposta vol donar a conèixer les arrels del monestir de Sant Benet amb el seu entorn, i en aquest cas amb el conreu de la vinya i l'empremta que hi ha deixat al llarg de la història, des de les parets de pedra seca fins a les bar-raques de vinya.

Tanmateix, la visita també inclou un recorregut per l'interior, amb l'església, el claustre i el celler gòtic. En total, la visita dura aproximadament una hora i mitja, i finalitza amb un tast de vins als jardins del monestir amb presència de dos cellers de la DO Pla de Bages que aniran variant segons les dates.

Les visites es fan respectant les normes de seguretat pel context de pandèmia, i això inclou una capacitat màxima de 20 persones.