El Govern ha aprovat la modificació del Decret que regula la concessió de l'autopista C-16 de Terrassa a Manresa per tal que, a partir de l'1 de setembre vinent els usuaris del tram que va des del peatge de Sant Vicenç/Castellbell cap al nord (i a l'inrevés) gaudiran d'una bonificació del 100% del cost del peatge durant les 24 hores de dilluns a divendres laborables. D'aquesta manera, tal i com ja va anunciar el mes de maig passat, s'amplia la bonificació existent, que s'aplicava durant les hores punta (de 7.00 h a 10.30 h i de 17.00 h a 21.00 h) dels dies no festius.

És a dir, si s'accedeix a l'autopista per aquesta barrera i se circula en direcció a Berga, o si es ve per la C-16 des del nord i se surt cap a la C-55 en aquest punt, el preu del peatge serà de zero euros a qualsevol hora del dia. Els requisits que sí que es mantenen és que aquestes bonificacions s'apliquen de dilluns a divendres laborables, i que perquè es facin efectius el vehicle que passi per la barrera ha de disposar de teletac o del dispositiu de pagament dinàmic a través del mòbil Satelise.

Amb aquesta mesura, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el Govern vol convertir aquest tram de la C-16 en una veritable ronda de la ciutat de Manresa (Bages), amb l'objectiu de contribuir a descongestionar la C-55. Aquest descompte del 100% s'aplicarà, com fins ara, a tots els recorreguts entre l'enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l'autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als turismes.

Aquesta ampliació de la gratuïtat se suma als altres descomptes vigents amb què compten els usuaris de la C-16 al tram Terrassa-Manresa en dies feiners: bonificació de la tarifa base per a totes les categories tarifàries; descompte del 50% a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet en hora punta; descompte per a vehicles ECO (30% en vehicles híbrids, GN i GLP, i 75% en vehicles elèctrics) i bonificació del 40% als vehicles d'alta ocupació (VAO).