Sant Fruitós de Bages es quedarà enguany sense la festa de la Tomacada, que s’havia de celebrar aquest proper dissabte, 25 de juliol. Així ho han decidit el Col·lectiu de Recerca Històrica i la Junta de Regants Riu d’Or, com a entitats organitzadores de l’esdeveniment, que han considerat que la millor opció era postposar-lo degut a l’actual situació sanitària ocasionada per la covid-19.

La festa de la Tomacada té per objectiu el foment dels productes de proximitat i donar a conèixer la tasca dels hortolans del municipi, amb diverses parades i activitats paral·leles, i enguany s’havia de celebrar la novena edició.

Darrerament Sant Frutiós ha celebrat la festa major i aquests dies també s’hi estan duent a terme els actes de l’Estiu Jove, tot i algunes restriccions i el parèntesi del cap de setmana en què es va aturar el programa per la sospita de casos de covid entre els participants, que finalment va resultar ser uan falsa alarma. La Tomacada, en canvi, s’ha decidit suspendre, tot i la voluntat de poder-la celebrar l’any vinent.