L'Ajuntament d'Avinyó ha aprovat el projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada del Pavelló Municipal d'Esports. El govern local preveu iniciar les obres entre final d'any i inici del vinent. Les plaques permetran subministrar d'energia solar fotovoltaica el pavelló, l'escola, la llar d'infants i la piscina.

Recentment, el projecte ha rebut una subvenció de 111.000 euros per part de la Generalitat a través del Pla únic d'obres i serveis corresponent al període 2020-2024. D'altra banda, el consistori ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona per acabar de cobrir el pressupost d'execució, que s'eleva fins a 139.842 euros. En aquest sentit, l'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, afirma que la inversió del projecte s'amortitzarà amb la reducció del consum d'electricitat.

El projecte s'engloba en l'estudi de millora de l'eficiència energètica en diversos equipaments esportius del Bages. De fet, Vilaseca explica que «la instal·lació de les plaques fotovoltaiques és un segon pas per avançar cap a un model més sostenible». El primer pas va ser la instal·lació d'una caldera de biomassa l'any 2010 al municipi que produeix calefacció i aigua calenta per al pavelló, l'escola i la llar d'infants.