Navarcles ha aprovat un Protocol d'actuació contra les agressions masclistes i lgtbifòbiques a les festes i entorns d'oci del municipi. La regidora de Feminisme de l'Ajuntament de Navarcles, Ylènia Morros, assegura que el document neix de «la necessitat d'unificar les pautes d'actuació davant qualsevol forma de violència i de construir espais segurs, i per poder prevenir i donar resposta a les agressions que es donen en múltiples àmbits de les nostres vides».

Per això, durant els actes festius i d'oci organitzats per l'Ajuntament es durà a terme un programa de prevencions. En aquest sentit, s'implementaran Punts Lila als actes festius i comptaran amb el suport del col·lectiu LGTBIQ i es formarà tots els agents implicats en la festa (entitats, cos de seguretat o gent de les barres) per treballar la detecció i prevenció, i perquè cadascun d'ells sàpiga quin és el seu paper en cas d'agressió.

També s'elaboraran cartells de prevenció als espais de les festes i se'n farà difusió a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. L'aprovació del protocol significa «un gran compromís per a l'eradicació de les agressions masclistes i lgtbifòbiques», reitera Morros, i per a crear espais on tothom se senti segur i còmode.