L'Ajuntament de Cardona ha activat una línia de suport davant la situació d'emergència provocada per la pandèmia de la covid-19 per a les empreses i persones treballadores del municipi que, per haver hagut de tancar i cessar o aturar la seva activitat a causa de l'estat d'alarma, han vist reduïts els seus ingressos i tenen dificultats a fer front a despeses obligatòries.

Ja en el passat ple municipal del mes de maig, la corporació va acordar les bases per a concedir aquests ajuts reintegrables, dels quals es van presentar més d'una desena de sol·licituds.

A data d'avui s'ha aprovat la concessió de vuit microcrèdits per un import total de 24.000 euros, 3.000 euros cadascun. L'Ajuntament, a més, ha anunciat que ampliarà aquesta partida a 12.000 euros més per poder cobrir la totalitat de les sol·licituds.

L'Alcalde, Ferran Estruch, ha subratllat "la importància econòmica d'aquests ajuts, que formen part de les mesures més importants del pla de xoc i responen a la necessitat del municipi per pal·liar els efectes de la covid-19".

A més, ha destacat que totes s'han resolt en caràcter d'urgència. Estruch destaca el treball tècnic i de col·laboració política de tots els regidors així com de les associacions empresarials i de comerç del municipi.

Pagament dels ajuts per revitalitzar el sector turístic i comercial

Ja el passat mes de juny es van concedir els primers ajuts creats dins del pla de xoc, que han d'ajudar a revitalitzar el sector del comerç local i turístic i serveis de proximitat. Tots oscil·len entre els 400 i 500 euros i han estat pagats ja a la més de seixantena de sol·licituds que s'hi van acollir, el que suposa un total de 30.000 euros.