El colofó de la festa major el tornarà a posar la Festa de l'Arbre Fruiter i d'Homenatge a la Vellesa, que enguany s'emmarcarà en els efectes que està tenint la pandèmia al poble i en el record per les víctimes i pels col·lectius que la combaten.

Serà el dilluns 17 d'agost, i enguany inclourà un acte en memòria de tots els difunts que hi ha hagut durant la covid, tant els que en van ser directament víctimes com els que van morir en altres circumstàncies però no se'ls va poder acomiadar quan calia. Serà un acte solemne a les 12 del migdia en un indret encara per concretar de la zona del llac del Parc Municipal (dependrà d'on finalment l'Ajuntament decideixi plantar l'arbre fruiter), en què es plantarà l'arbre, es descobrirà una placa commemorativa en record a les víctimes, i hi haurà parlaments de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras.

A les 7 de la tarda se celebrarà pròpiament la Festa de l'Arbre Fruiter (tot i que ja s'haurà plantat al matí) i d'Homenatge a la Vellesa, en què la pandèmia també serà un dels eixos centrals. D'una banda, enguany hi haurà un doble reconeixement a dues entitats (i no només a una com és habitual) que han estat al peu del canó durant la pandèmia, com són l'Hospital Residència Vila de Moià, per la situació viscuda; i Ràdio Moià, per la informació que va donar durant el confinament i també després. D'altra banda, el premi al civisme, recaurà enguany en el responsable del CAP de Moià, Xavier Lázaro. Prèviament, s'haurà fet l'homenatge habitual a una parella de gent gran del poble.