7

EN FOTOS | El comiat al bisbe emèrit davant la casa on va néixer

La població de Balsareny ha dispensat aquest diumenge a les vuit del vespre un senzill però emotiu i sentit homenatge a Pere Casaldàliga, bisbe a Brasil mort aquest dissabte 8 d'agost. S'ha dut a terme una concentració davant la casa natal del bisbe, coneguda popularment com a cal Lleter, a la plaça Ricard Viñas Coma.

Es tracta d'una iniciativa popular espontània, ha explicat a Regió7 el membre de la comissió Pere Casaldàliga Jordi Vilanova, per fer palesa l'estima de la població al seu bisbe i a la família.

A l'acte hi eren presents les seves dues germanes, nebodes i altres familiars. D'altra banda, Rapsodes dels Pastorets de Balsareny han llegit poemes del bisbe, s'ha interpretat el Cant dels Ocells i s'ha fet un minut de silenci que ha acabat amb un llarg aplaudiment. La família ha agraït les mostres de dol que han rebut aquests dies i ha esperonat tothom a continuar la tasca de Casaldàliga.

L'Ajuntament de Balsareny ha decretat tres dies de dol oficial a partir d'avui mateix.

A més, també està previst celebrar un funeral a Barcelona, encara que no hi ha una data definida a causa de la pandèmia. Segons l'Associació Araguaia, s'està treballant per garantir un espai adequat a les mesures de seguretat.