Món Sant Benet ha engegat el programa estiuenc d'activitats amb la incorporació de noves propostes, que es desenvolupen sota un protocol per garantir les distàncies i la seguretat i de prevenció de la pandèmia.

D'una banda, hi ha quatre paquets de visites concentrades bàsicament els caps de setmana i festius, per descobrir el passat medieval del monestir, o la petjada modernista del pintor Ramon Casas.

Pel que fa a les activitats tant al monestir com a l'entorn, destaca com a novetat la proposta Històries de Vi al Monestir, que inclou un itinerari per descobrir com elaboraven el vi antigament els monjos, i un maridatge, en col·laboració amb la DO Pla de Bages. També hi ha una proposta de passeig per l'entorn, que en aquest cas inclou un tast de productes locals.

Finalment, hi ha diverses propostes de jocs i experiències fins a final de setembre, en què destaca El Misteri de Sant Benet, com a joc a l'estil d'una scape room, o una gimcana amb proves per trobar el cristall perdut del monestir. També hi ha propostes que conviden a fer un recorregut per l'entorn del riu, pel passat modernista de Ramon Casas, per descobrir el conreu ecològic, o ungüents remeiers propis del monestir.