Navarcles celebra aquest any una festa major reduïda, en un context marcat per l'evolució de la covid-19. No hi haurà tota una setmana d'activitat però sí quatre dies de propostes culturals, esportives, lúdiques i festives.

Segons l'equip de govern de Navarcles, «viurem una festa diferent, reduïda, i amb totes les mesures de seguretat, però al cap i a la fi, una festa major amb actes per a tots els públics, des dels més petits fins als més grans, per als esportistes, per als artistes i per a les colles i famílies que volen gaudir i riure amb la seva gent». Totes les activitats es desenvoluparan d'acord amb els protocols sanitaris establerts. Així, és obligatori l'ús de mascareta a les actuacions i espectacles, on s'haurà d'estar assegut i mantenint les distàncies de seguretat. L'ocupació és limitada i cal inscripció prèvia a la pàgina web www.navarcles.cat/fm2020 o trucant al telèfon 93 831 00 11.

Tot i la reestructuració de la festa major, més d'una vintena d'actes ompliran Navarcles d'ambient lúdic i festiu, des d'aquest dijous i fins diumenge, 16 d'agost. Dijous s'encetarà la Festa Major amb la Caminada Navarclina i la Gimcana Marrana. A la tarda, els actes seguiran amb el Paintball, la sessió de contes i cançons "Animals de tots colors", la cursa de les 5 Milles nocturnes, un taller de còctels i la Remullada nocturna a la piscina. Divendres seguirà amb una classe de zumba, un concurs de murals, i a les 12 del migdia, repicaran les campanes, tot això, abans del vermut-concert a la residència. A la tarda hi haurà Street Workout, doble concert amb «Xarop de Nit» i la cantautora santpedorenca Anaïs Vila. Tot seguit es tancarà la programació amb una sessió de Dj a la Planota.

El dissabte començarà amb una sortida en bici i el concurs virtual de paelles. A la tarda hi haurà l'espectacle de circ «Ni cap ni peus» i al vespre es farà el Sopar del Parèntesi. Finalment, hi haurà una mostra de balls a càrrec de l'entitat navarclina «Tot per ballar». Diumenge s'estrenarà amb un tast de meditació i ioga, activitats per la quitxalla, i a la tarda la Descanfinada que animarà a tothom a venir amb el seu gos a «cremar les conseqüències del confinament». La Festa Major posarà el colofó final amb el Castell de Focs i l'espectacle de Màgia The old bakery del mag Edgar.

Les activitats es faran en diferents indrets de Navarcles, «tot espais oberts, grans i amb capacitat per encabir el públic amb totes les garanties», argumenta el regidor responsable de la festa major, Toni Muñoz. En aquest sentit, remarca que l'Ajuntament «és molt estricte amb el protocol sanitari, per evitar riscos».

L'aposta és fer festa major però sota control i amb les restriccions necessàries: «Aquest any, fem un parèntesi: menys dies, menys actes, prescindim de les experiències gastronòmiques, no fem activitats de grans aglomeracions, i les actuacions no s'allarguen més enllà de la 1 de la matinada per complir amb la normativa», explica Toni Muñoz.