Monistrol de Montserrat pretén donar continuïtat a les visites teatralitzades sobre el polifacètic artista Joan Carles Amat després de veure l'èxit de la primera ruta que es va fer diumenge passat. L'itinerari històric que es repetirà demà passat neix per consolidar-se com un reclam turístic que posa en valor el llegat d'un dels monistrolencs més universals de la història, que va esdevenir un astre en el món de les lletres, la música i la medicina.

L'historiador que s'ha encarregat de dissenyar el recorregut, Joan Pozo, explica que diumenge passat la iniciativa va tenir la complicitat dels veïns. En total, va comptabilitzar una vintena d'espectadors a les visites del matí i a les de la tarda. Els participants van quedar contents amb la proposta i van destacar que el fet d'aprendre la història del propi municipi resulta atractiu i interessant i, alhora, divertit quan es fa d'una forma amena a través d'unes visites teatralitzades.

Després de l'èxit de la Festa dels Romeus, l'Ajuntament va pensar que recuperar la història de Joan Carles Amat a partir d'unes visites teatralitzades seria una bona forma de redescobrir el personatge. D'entrada, el consistori va organitzar dues sessions, els diumenges 9 i 16 d'agost, com una prova pilot. L'objectiu del consistori és consolidar la iniciativa i oferir una programació estable, sempre que la proposta tingui èxit.

De moment, Pozo es mostra optimista. «Crec que si l'èxit de diumenge passat es repeteix podem tenir confiança que aquesta ruta pot tenir certa continuïtat i esdevenir un reclam turístic per a la vila». En el transcurs del recor-regut, l'historiador s'encarrega d'encarnar el personatge de Joan Carles Amat. «Posar-me en la seva pell és un repte perquè no sé quin era el seu caràcter, més enllà de ser un home devot del seu temps i entregat al seu municipi».

L'artista va escriure obres literàries i musicals de referència, com el primer tractat de guitarra més antic que es conserva, i estudis de medicina que el van donar a conèixer arreu del món. Amat era un artista d'abast internacional però amb els peus posats a Monistrol, i, per aquest motiu, el govern local veu en la seva figura un patrimoni artístic per posar en valor a l'hora d'atraure visitants.