Els centres turístics de Cardona han registrat un descens en el nombre de visitants aquest estiu respecte al de l'any passat. Des del 27 de juny fins al 4 d'agost, la Fundació Cardona Històrica va realitzar un total de 3.859 serveis turístics, una xifra que suposa el 35% menys que en el mateix període l'any passat. Malgrat la pèrdua de visites, l'Ajuntament valora amb optimisme aquesta dada, atenent les circumstàncies excepcionals de la pandèmia.

El sector turístic de la vila va tornar a obrir les portes el 27 de juny passat. D'aquesta manera, Cardona recuperava la seva activitat turística adaptada a les noves circumstàncies i amb un dispositiu de prevenció i seguretat especial. La represa de l'activitat va ser una bona notícia per a un sector que va deixar d'ingressar al voltant d'uns 400.000 euros a causa del tancament propiciat per la pandèmia, segons l'Ajuntament de Cardona. Així doncs, es fa evident la importància de la reobertura, si es té en compte que el 10% dels ingressos de la Fundació Cardona Històrica provenen de donacions i subvencions i el 90% restant prové de la venda d'entrades i lloguer d'espais.

Durant tot aquest temps, les visites guiades i teatralitzades a la muntanya de sal i al castell de Cardona, i el guiatge al Centre Històric s'ha realitzat seguint un protocol de seguretat estricte que implica una reducció de l'aforament i les places (per tal d'afavorir el distanciament), l'ús obligatori de mascareta per als visitants, la incorporació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en tots els equipaments i el reforç del sistema de neteja i de desinfecció.

Per tal de reactivar el sector, s'han desenvolupat diverses accions promocionals i de comercialització. D'una banda, s'ha adaptat els continguts de la pàgina web www.cardonaturisme.cat per tal de facilitar la informació als visitants sobre la nova normativa de seguretat, i d'altra banda, s'ha produït el nou audiovisual promocional, titulat Cardona, la sal de la vida, publicat a tots els canals on-line de Cardona Turisme; fins i tot s'han publicat articles promocionals en diversos mitjans de comunicació de gran difusió per donar a conèixer el patrimoni.

Durant tot l'agost, la Fundació ha ampliat les sessions de visites guiades a tots els centres turístics per tal d'oferir més i millor servei, garantint la seguretat i la tranquil·litat dels visitants. La muntanya de sal, el castell, el Centre Històric i l'Oficina de Turisme obriran de dilluns a diumenge durant el mes d'agost. L'ampliació d'horaris i de serveis permetrà afavorir tant les visites d'un dia a Cardona com activitats a tots els visitants que pernoctin.