Uns 160 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés han començat aquest dijous els cursos de monitors i directors del lleure que s'acabaran el 30 d'agost. Els 140 joves que volen ser monitors i els 40 que aspiren a ser directors del lleure han arribat a la casa de colònies de La Ruca del Bages i a l'alberg La Sala del Berguedà.

A més de la formació d'altres anys se'ls explicarà com s'han d'adaptar les activitats al nou context marcat per la covid-19. L'entitat destaca que els monitors "han estat el primer contacte social i educatiu dels infants i joves" després del confinament i que les activitats d'estiu han servit per "provar" mesures que es poden posar en marxa en l'inici de curs.

Durant els deu dies que dura el curs, 12 docents impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d'animació, gestió i marc legal, entre d'altres. Els tallers incidiran explícitament en l'educació en valors i posaran atenció a les mesures de seguretat higienicosanitària.

Quan acabi aquest curs l'entitat haurà format unes 225 persones en lleure educatiu durant aquest mes d'agost. El MCECC agrupa més 200 centres d'esplai amb més de 22.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca voluntària de més de 4.200 monitors.