Joan Vilà i Valentí, geògraf i fill il·lustre de Sallent, ha mort als 95 anys. Doctorat a Madrid el 1956 amb una tesi sobre el Bages i condecorat amb la Creu de Sant Jordi de 1994, Vilà i Valentí va dedicar bona part de la seva carrera a la docència i a l'estudi de la geografia de la península Ibèrica i de l'Amèrica Llatina.

El 1958 va obtenir la càtedra de la universitat de Múrcia, però el 1965 va fer el salt a la Universitat de Barcelona, on el 1966 hi va crear el departament de geografia. Paral·lelament, el 1966 va fundar els estudis nocturns i la delegació universitària a Palma, que després esdevindria Universitat de les Illes Balears.

L'Ajuntament de Sallent ha expressat el seu condol per la mort de Vilà aquest dimarts en una nota publicada al web municipal: «L'Ajuntament de Sallent i tots els seus treballadors lamenten la mort del geògraf sallentí Joan Vilà i Valentí, i envien una mostra d'escalf a familiars i amics».

El funeral de Joan Vilà i Valentí se celebrarà aquest dimecres, 26 d'agost, a l'oratori B del Tanatori de Les Corts, a Barcelona, a les 12.30 h. La sala de vetlla estarà oberta al mateix equipament avui, dimarts, a partir de les 14.30 h. Des del tanatori barceloní recorden que l'assistència a vetlles i funerals està limitada segons la normativa autonòmica i que cal respectar sempre les mesures de seguretat i higiene.