L'Ajuntament de Navarcles ha municipalitzat el servei de neteja viària després d'uns anys treballant amb l'empresa Juan y Juan. El canvi es farà efectiu a partir del pròxim 1 de setembre i comptarà amb el mateix personal que treballava fins ara. El consistori també ha adquirit la maquinària de neteja: una màquina escombradora i el camió plataforma per la recollida de voluminosos i la recollida de papereres.

Segons explica el regidor de Medi Ambient, Medi Natural i Via Pública, Josep Joan Roda, aquest és «el resultat del període de prova i aplicació de l'estudi previ que s'havia fet i on s'ha pogut constatar de primera mà que absorbir el servei és perfectament factible a escala municipal». Roda també ha manifestat que aquest servei «ha de ser la pedra angular i l'Ajuntament ha de garantir als veïns i veïnes de Navarcles el nivell de prestacions».

Aquest canvi suposarà el control total del servei de neteja viària per part de l'Ajuntament i també es veurà reflectit en un estalvi econòmic que serà beneficiós pel poble, valoren fonts municipals. D'aquesta manera, es podrà destinar part del pressupost del servei de neteja a d'altres que necessitin un reforç.

Per altra banda, l'Ajuntament està treballant per municipalitzar el servei de neteja d'edificis públics. Actualment, és un servei externalitzat en tots els edificis municipals excepte en el nou equipament dels Tres Pins que s'inaugurarà durant els pròxims mesos. En aquests moments, el consistori està treballant en la incorporació de la plantilla que s'encarregarà del manteniment i la neteja de l'edifici esportiu dels Tres Pins.