Navarcles tindrà municipalitzada la neteja viària a partir de dimarts que ve, 1 de setembre. És la data en què es farà efectiva la municipalització d'un servei que aquests darrers anys havia portat a terme l'empresa Juan y Juan. L'Ajuntament mantindrà el mateix personal que tenia contractat aquesta empresa.

La municipalització anirà acompanyada de l'adquisició de la maquinària de neteja pròpia per part de l'Ajuntament, que ja té. Es tracta d'una màquina escombradora, i d'un camió plataforma per a la recollida de voluminosos i la recollida de papereres.

Aquest canvi suposarà l'assumpció per part de l'Ajuntament del control total del servei de neteja viària al poble, i en aquest sentit fonts municipals asseguren que això es veurà reflectit també en un estalvi econòmic que serà beneficiós per al conjunt dels veïns, tenint en compte que es podrà destinar part del pressupost que fins ara servia per al servei de neteja a d'altres que necessiten algun tipus de reforç.

El regidor de Medi Ambient, Medi Natural i Via Pública de Navarcles, Josep Joan Roda, ha explicat que tot plegat «és el resultat del període de prova i aplicació de l'estudi previ que s'havia fet i en què s'ha pogut constatar de primera mà que absorbir el servei és factible a escala municipal». El regidor també apunta que aquest servei «ha de ser la pedra angular i l'Ajuntament ha de garantir als veïns i veïnes de Navarcles el nivell de prestacions».

Més municipalitzacions

A banda del servei de neteja, l'Ajuntament de Navarcles està treballant també en la municipalització del servei de neteja d'edificis públics. En aquests moments és un servei externalitzat en tots els edificis municipals excepte en el nou equipament dels Tres Pins, que s'ha d'inaugurar els propers mesos. De moment, el consistori està treballant en la incorporació de la plantilla que s'encarregarà del manteniment i la neteja d'aquest nou edifici.