Les instal·lacions del camp de futbol municipal acolliran avui a la tarda el funeral per l'històric exalcalde socialista de Castellbell i el Vilar Isidre Badia Biosca, que va morir dilluns a la nit als 72 anys després d'una llarga malaltia. Badia, que va governar al municipi durant 24 anys, des de les primeres eleccions municipals i en dues etapes diferents, és el pare de l'actual alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia Moreno. La cerimònia de comiat per l'exbatlle tindrà lloc a les 5 de la tarda.

Isidre Badia va ser alcalde de Castellbell amb majoria absoluta des de les primeres municipals, el 1979, fins al 2007. En total, va estar al capdavant del consistori bagenc durant sis mandats, del 1978 al 1995, coincidint amb la primera etapa de la recuperació democràtica, i posteriorment del 1999 al 2007. Durant anys també va ocupar càrrecs socialistes al Consell Comarcal del Bages i a la Diputació de Barcelona.

Entre el 1995 i el 1999 va perdre l'alcaldia a mans del convergent Antoni Martínez Carmona i va ser cap de l'oposició. El 1999 va ser reelegit alcalde i va governar durant dos mandats consecutius més, fins al 2007. Llavors va ser escollit alcalde el també convergent Josep Torras Gibert. La darrera legislatura, fins al 2011, Badia va continuar al consistori però de nou a l'oposició. Aquell any la seva filla, Montserrat Badia, es va presentar com a candidata pel PSC a les eleccions municipals i va obtenir l'alcaldia, que encara ocupa.

Activista català i d'esquerres a la clandestinitat, va impulsar l'Assemblea constituent del poble abans de les primeres eleccions municipals i, a banda d'ostentar l'alcaldia, va estar molt implicat en la vida associativa del poble.

El primer secretari de la Federació XI del PSC i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, el recordava ahir com «una persona entregada, convençuda i amb els ideals molt clars» i «amb una gran habilitat per resoldre problemes complicats». El dirigent del partit també assegurava que Badia «portava a l'ADN el sentiment d'esquerres i socialista», i lamentava la seva pèrdua. «Hem de recordar el seu llegat i la seva trajectòria», afegia.

La mateixa Federació XI del Partit dels Socialistes de Catalu-nya destacava ahir en un comunicat «la dedicació i entrega» d'Isidre Badia a les tasques institucionals de Castellbell i el Vilar durant els 24 anys d'alcaldia i posava en relleu que va ser «un dels alcaldes de primera hora, que van fer el pas de presentar-se a les primeres eleccions democràtiques de l'abril del 79». El SC també assegurava que el seu pas per l'Ajuntament «ha estat fonamental, pels anys i per les actuacions dutes a terme»»

La formació recordava que, «amb una gran senzillesa i proximitat, resolia multitud de temes, a peu de carrer, voltant constantment per tot el terme municipal». També apuntaven que després de la fallida del tèxtil «va saber superar les dificultats, i reconduir el municipi cap a altres activitats, al mateix temps que s'ocupava de dotar-lo de les infraestructures, equipaments i serveis indispensables».

El funeral per Isidre Badia se celebrarà avui al camp de futbol, la construcció del qual ell mateix va impulsar, per poder tenir més capacitat i complir totes les mesures de seguretat.