L'impuls del centre enoturístic coincideix amb un moment en què Navàs ha recuperat part del seu paisatge vitivinícola. Els últims anys, una nova generació de productors de vi ha impulsat la recuperació d'antigues vinyes familiars que estaven abandonades i, d'aquesta forma, ha ampliat el nombre d'hectàrees dedicades a aquest cultiu. Davant d'aquest fet, el consistori considera que el poble pot esdevenir l'amfitrió ideal per atraure els amants del vi a través del nou centre enoturístic.

La regidora de Turisme, Joventut i Feminismes de l'Ajuntament de Navàs, Anna Rubio, explica que una part de les vinyes de Navàs són històriques, plantades a principi del segle XX, d'altres són recuperades i n'hi ha algunes de nova plantació. Pel que fa a les varietats de raïm, Rubio concreta que s'hi poden trobar varietats de raïm blanc, com la Turbat, l'Argensela o la Fumat; varietats roges, com la Malvasia Roja, i varietats negres, com la Bartrol, la Garcenc o la Parets.

El consistori considera que el seu patrimoni vitivinícola pot ser una oportunitat ideal per potenciar el turisme a la zona i en aquesta línia s'emmarca el projecte del centre enoturístic. «Des d'un inici, es va concebre com una fórmula per atraure més visitants al municipi i, així, dinamitzar el turisme d'interior», afirma la regidora. La idea del consistori és contractar una empresa externa per tal que gestioni la programació del centre i ofereixi una agenda d'activitats regular a l'espai, que estarà obert la pròxima tardor, si la covid-19 ho permet.