7

Súria celebra la Diada Nacional de Catalunya amb l'acte de la Torre i l'obra de teatre "Cambó/Companys"

Súria ha celebrat la Diada Nacional de Catalunya amb el tradicional acte d'hissada de la senyera al turó de la Torre i la representació de l'obra teatral 'Cambó/Companys'. El programa d'actes d'enguany ha estat reduït a causa de l'actual situació sanitària. L'acte d'hissada de la senyera ha aplegat persones de totes les edats que han escoltat el manifest, llegit per un representant del grup ciclista Anxovaires. Les persones participants han accedit a la Torre a peu o en bicicleta tot terreny BTT, amb sortida des de la plaça de Sant Joan. L'acte ha acabat amb el cant d'Els Segadors i una galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.

El manifest d'enguany ha estat escrit expresament per a l'acte de la Torre per l'exconseller de la Generalitat Jordi Turull i Negre. El programa de la Diada Nacional de Catalunya a Súria es va iniciar dijous 10 de setembre amb la representació de l'obra 'Cambó/Companys', interpretada per l'actor Carles Martínez al Teatre del Foment Cultural, sota la direcció de Frederic Roda. La representació va tenir lloc amb l'aplicació de mesures anti-Covid i aforament limitat.

L'organització del programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya a Súria ha anat a càrrec de l'Ajuntament, Foment Cultural i Trabucaires del Tro Gros, amb la col·laboració de l'ADF Defensors del Bosc i penyes ciclistes de la vila.