Un cas de coronavirus detectat a l'escola bressol Moixaines d'Artés ha obligat aquest matí a aïllar un grup classe del centre educatiu per a infants d'edats compreses entre les 16 setmanes i els tres anys. Es tracta del segon grup bombolla confinat al poble, ja que aquest dimecres es va tancar una aula de l'escola Doctor Ferrer d'Artés, després que un alumne donés positiu en una prova PCR. De fet, els casos dels dos centres estan vinculats perquè els dos infants que han donat positiu en una prova PCR són germans.

Aquest matí l'escola bressol ha rebut l'avís sobre el resultat positiu d'una alumna en una prova PCR. De seguida, s'ha activat el protocol previst davant d'un cas de covid-19 al centre. El grup classe format per divuit alumnes, una tutora titular i una de reforç hauran d'estar confinats durant dues setmanes, sense poder acudir al centre. Aquesta tarda, l'escola ja havia informat degudament a les famílies sobre el cas de coronavirus a l'escola.

Després de saber el resultat positiu de l'alumna, s'ha sotmès a una prova PCR a les dues tutores i als companys que van tenir un contacte estret amb ella. "Durant la primera setmana de curs, els alumnes de l'escola bressol es troben en un període d'adaptació i només acudeixen al centre amb grups reduïts en diferents franges horàries, per aquest motiu, només s'ha realitzat la prova PCR a aquells infants que van coincidir amb l'alumna positiva", explica la regidora d'educació de l'Ajuntament d'Artés, Eli Carracedo.

L'alumna de l'escola bressol va deixar d'anar al centre quan va saber el resultat positiu del seu germà. Aquest matí, una prova PCR ha confirmat a la família que la germana menor també és positiva. Els dos casos detectats en un mateix nucli familiar afecten a dos centres diferents. Mentre que a l'escola Doctor Ferrer els alumnes confinats podran continuar les classes de forma telemàtica, a l'escola bressol Moixaines, les mestres donaran suport psicològic a les famílies a través de trucades telefòniques.