El número d'infectats per covid-19 al cor The River Troupe Gospel s'eleva a una vintena de persones, segons ha explicat Diego Miranda, regidor de Cultura. Alguns dels que han donat positiu després de sotmetre's a les proves de PCR han tingut simptomatologia lleu i d'altres són casos asimptomàtics. Tots els positius amb simptomes han tingut una evolució lleu, a casa, sense necessitat d'ingrés a cap centre hospitalari fins ara.

Miranda ha afegit que també hi ha alguns negatius. Fins ara, tots els afectats són cantaires i no hi ha cap persona que hagués assistit al concert que el grup va oferir el passat dia 13 que tingui ni símptomes ni sigui positiu. Si aquest brot, que trindria el seu origen en un assaig en un local tancat el passat 11 de setembre, no surt del grup del cor de gospel, quedaria localitzat en els 36 cantaires de la formació sallentina, integrada, però, per persones d'altres municipis de la comarca.

El grup The River Troupe Gospel va fer una assaig el dia 11 a la nit al local cultural Fàbrica Vella. L'assaig va començar amb les finestres obertes, però la presència de la papallona del boix i els mòsquits, segons van explicar membres de la formació, van fer que es decidís tancar finestres i posar en marxa l'aire condicionat. La ventilació, segons la formació musical, podria haver contribuït a propagar el virus. El departament de Salut, però, insisteix en extremar les mesures i seguir les recomanacions per a formacions musicals.

El diumenge, dos dies després, es va fer el concert. No hi va haver ningú que tingués símptomes de covid-19 fins després de l'actuació. El concert va ser a l'aire lliure i es van prendre les mesures de temperatura corporal, de l'ús de gel, de mascareta, excepte quan s'interpretava des de l'escenari, de separació de cadires entre el públic.