Un cas de coronavirus a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada ha obligat aquest dilluns al matí ha tancar una aula del centre. En aquest cas, als alumnes afectats cursen 4t d'ESO i hauran de romandre aïllats durant dues setmanes. Després de rebre l'avís sobre la presència d'un positiu al centre, l'equip directiu ha posat en marxa el protocol per frenar els possibles contagis de covid-19. L'institut santjoanenc se suma a la resta de centres educatius de les comarques centrals, com l'institut Peguera de Manresa o l'escola municipal d'Artés, que han hagut de posar en marxa el pla per combatre la covid-19.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Elia Tortolero, ha explicat aquest matí que els Serveis Territorials d'Educació van confirmar ahir al consitori el resultat positiu d'un alumne de l'institut. A partir d'aquest moment, el centre ja va posar en marxa el protocol d'actuació i va informar degudament a les famílies afectades. Els alumnes de 4t d'ESO se sotmetran durant aquest matí de dilluns a una prova PCR que es realitzarà per primera vegada al Bages al mateix centre, apunta la regidora. "A partir d'ara, les proves als alumnes d'arreu de Catalunya es faran als centres educatius amb l'objectiu de descongestionar els centres d'atenció primària", detalla la regidora.

El cas de coronavirus detectat a l'institut Quercus se suma als cinc centres educatius del territori de la Catalunya Central i als dos de Puigcerdà que la setmana passada també van haver d'aïllar grups bombolla, segons va poder confimar aquest diari. Durant la primera setmana de curs, es van donar a conèixer nous casos postitius en grups classe de l'escola bressol Moixaines d'Artés, l'escola Doctor Ferrer d'Artés, l'institut Peguera de Manresa, l'escola Llums del Nord de Puigcerdà, la llar d'infants Diví Pastor d'Igualada, l'institut escola de Piera i l'escola Alfons I de Puigcerdà.