L'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central completa la dotació de la nova flota de vehicles 100% sostenibles, aquest mes de setembre. Es tracta de cotxes híbrids, elèctrics i de gas que es distribueixen a les comarques del Bages (18), l'Anoia (11), Osona (8), el Berguedà (4) i el Moianès (1).

Els vehicles estan destinats als equips assistencials que fan urgències d'atenció primària, atenció domiciliària, transport o manteniment. Entre els vehicles de la Catalunya Central es compta amb diferents unitats tot terreny per adaptar-se al màxim possible a les característiques del territori i a les necessitats dels equips.

La nova flota de vehicles 100% sostenibles permetrà un estalvi de 12.000 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals d'un miler de llars.

A més, tots els vehicles tenen un localitzador GPS per fer-ne un seguiment de forma continuada. D'aquesta manera, es monitora l'estat del vehicle com, per exemple, les distàncies recorregudes, la càrrega de les bateries, la disponibilitat de combustible o la detecció automàtica d'avaries.

Els professionals que utilitzin aquests vehicles rebran formació específica segons el model i, també, tècniques de conducció energèticament eficient.

L'aposta pel respecte al medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que l'evidència científica considera la contaminació atmosfèrica urbana com un dels factors més perjudicials per a la salut de la població.