L'escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, especialitzada en formació professional, i la FEDAC Manresa, que el curs passat va iniciar els estudis postobligatoris al centre, estrenen aquest curs la seva col·laboració oferint un nou cicle d'Integració Social en modalitat dual que s'inicia amb un ple absolut de 30 alumnes. Les classes es fan a les tardes a les instal·lacions de la FEDAC Manresa i el cicle és gestionat per l'escola Montserrat.

Amb el cicle d'Integració Social, que dura dos anys, l'alumnat es prepara per a sortides professionals tan diferents com inserció social i ocupacional, educació, treball familiar, monitoratge de centres oberts, mediació, rehabilitació psicosocial, acollida de persones migrants o atenció a persones amb discapacitat.

Els dos centres comparteixen model pedagògic i objectius formatius, adreçats a la professionalització dels alumnes i la seva inserció laboral. Amb el sistema de modalitat dual, durant el segon curs la formació és compartida entre el centre educatiu i una empresa, on l'estudiant treballa unes 25 hores setmanals, cobra un sou i és donat d'alta a la Seguretat Social. Els dos centres han destacat la bona acollida que ha tingut l'estrena del cicle.