Santpedor celebra aquest cap de setmana una Fira de Sant Miquel que s'ha reinventat en aquesta edició per respectar les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19. Fonts de la comissió organitzadora han explicat que es vol evitar les aglomeracions als carrers i places, però a la vegada «mantenir d'alguna manera l'essència de la fira». Per això, s'ha dissenyat un programa que dona tot el protagonisme al comerç local i a les entitats, de manera que s'aprofita la fira per «redescobrir i conèixer bona part del nostre comerç i del nostre teixit associatiu, que és un dels pilars bàsics del nostre poble».

Demà, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre el comerç local i les entitats de Santpedor seran protagonistes de la fira en aquesta 30a edició condicionada per la situació sanitària global. No hi haurà una concentració de parades, sinó que la intenció és que estiguin repartides per tot el poble. Cada comerç tindrà una parada al carrer davant del seu establiment amb productes locals i amb novetats de la temporada a preus de fira. Les entitats tindran un espai distanciat les unes de les altres per poder mostrar la seva activitat sense grans aglomeracions. La majoria de les entitats s'ubicaran al carrer Ample.

Com ja és tradició, les puntaires faran una trobada, aquest cop a la plaça Gran, es farà una exhibició d'activitats de la llar d'avis ca l'Arola a la plaça de l'Església i la colla bastonera Picarols farà una actuació itinerant, i a la tarda, balls country line dance a la plaça de l'Església.

Enguany s'han suprimit les conferències i activitats que se celebraven durant la setmana de la fira i es concentra el programa en tres dies, des d'ahir, dia que ja va arrencar, fins diumenge.

Durant tots els dies de la fira, a les tardes hi haurà food trucks al pàrquing de Cal Llovet, un espai més ampli que on s'havien instal·lat en altres edicions. Avui hi haurà les actuacions de Marc River (a les 8 del vespre) i Smooth Trio (a les 10), i diumenge, vermuts musicals i una nova actuació en directe amb David Palau i Nacho Romero (a quarts de 9 del vespre).

També des de la Taverna Popular hi ha propostes tot el cap de setmana a la plaça Catalunya. A més, avui s'han programat activitats esportives com ara una sortida amb BTT, una passejada botànica per l'aiguamoll de la Bòbila i partides simultànies d'escacs amb el gran mestre Jordi Magem. A la tarda les propostes són de cultura popular, amb cercavila de la colla gegantera i mostra de foc a càrrec dels Bous de Foc a la plaça de Catalunya a les 9 del vespre.

La cloenda serà un concert de la cantautora local Anaïs Vila, que presentarà el seu disc «Contradiccions» a les 7 de la tarda a la plaça Gran - 1 d'Octubre.