27 de setembre de 2020
27.09.2020
Regió7

Finalitza la millora de la xarxa d'aigua a Sallent, Avinyó, Artés i Calders

El Consell es planteja ara la construcció de dos nous dipòsits per incrementar reserves de l'abastament

26.09.2020 | 23:38
Instal·lacions de la xarxa d'abastament situades a Sallent, on s'han dut a terme algunes de les millores

El Consell Comarcal del Bages ha posat el punt final a les obres de millora que s'han dut a terme a les instal·lacions d'abastament d'aigua als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders (que formen part del sistema Bages Llobregat). Els treballs s'han centrat principalment a l'entorn de l'estació de tractament d'aigua potable, ubicada a Sallent. L'obra permet reforçar la qualitat del servei millorant aspectes com l'operativitat, la fiabilitat i la seguretat de la xarxa.

El projecte ha fet possible la construcció d'un magatzem de reactius, que permet disposar d'una major reserva de productes de tractament, ha millorat elements com els decantadors i els filtres de l'estació, així com el dipòsit d'aigua crua. En paral·lel, s'han construït desguassos a aquesta instal·lació, al dipòsit de Cabrianes i a la xarxa de distribució.

L'actuació ha tingut un cost d'uns 350.000 euros i ha estat possible gràcies al finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Barcelona i l'aplicació de les tarifes del servei.

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, explica que «amb aquesta obra acabada encarem dues noves actuacions que milloraran la capacitat de reserva del sistema durant els dos propers anys». Per una banda, es planteja la construcció d'un nou dipòsit de 2.000 metres cúbics a la potabilitzadora i, per l'altra, es farà realitat un nou dipòsit a la zona de la Paloma d'Artés, de 2.150 m3, que connectarà també amb la seva xarxa municipal, dotant de més reserva i pressió el municipi.

El Consell Comarcal del Bages és l'ens responsable del sistema d'abastament d'aigua en alta Bages-Llobregat que funciona des de mitjan 2015. A través d'aquest sistema es capta l'aigua de la Sèquia de Manresa, es tracta a la potabilitzadora de Sallent i es condueix a diferents nuclis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders. El sistema disposa, més enllà de la captació i l'estació potabilitzadora, d'un dipòsit d'aigua crua, quatre dipòsits d'aigua tractada, quatre estacions de bombament i 25 quilòmetres de canonades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya