Una empresa alimentària el nom de la qual de moment no s'ha volgut fer públic s'implantarà en els propers mesos al polígon dels Plans de la Sala de Sallent, a l'encreuament entre els eixos del Llobregat i el Transversal. Aquesta empresa es dedica a la producció de menjar preparat. La comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya central va aprovar ahir els canvis urbanístics perquè l'empresa s'hi pugui instal·lar.

La Comissió d'urbanisme ha autoritzat, aquest divendres, la iniciativa de Sallent i una de Cardona que suposaran un impuls per a l'activitat econòmica. Mentre que a Sallent ha donat llum verda a una modificació puntual del planejament urbà que afecta una zona situada al sud del sector industrial Plans de la Sala, amb l'objectiu, entre altres, de facilitar la implantació d'una indústria alimentària; a Cardona la modificació permetrà construir una superfície comercial en un nou espai per a habitatges.

En el cas de Sallent, la Comissió territorial d'urbanisme de la Catalunya Central ha emès un informe favorable a una modificació puntual del planejament urbà que afecta una zona situada al sud del sector industrial Plans de la Sala. Es tracta de 59.319,48 metres quadrats que limiten, al sud, amb l'Eix Transversal. L'Ajuntament de Sallent ja havia fet l'provació del canvi en el ple del mes de setembre. Anteriorment, aquesta part s'havia vist afectada pel desdoblament de l'eix transversal. Ara es proposa refer de nou la planificació per millorar la disposició de zones verdes i equipaments, i replantejar una de les parcel·les per facilitar la implantació d'una indústria alimentària, segons han explicat fonts del departament de Territori.

L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ERC, ha explicat que els canvis que s'introdueixen en aqueta peça de planejament respon a la necessitat de la nova empresa per l'accés de camions, però no en varia l'edificabilitat en el seu conjunt. Tot i que l'empresa es trobarà a tocar de l'eix transversal, no hi ha prevista crear cap nou accés a l'eix. Ribalta, que per respecte a l'empresa no ha volgut fer públic el nom de la mateixa. ha explicat que es tracta d'una indústria que ja té activitat al país i que faria una ampliació de la seva producció. El procés, segons el mateix Ribalta, ja estava madur a principis d'any, però l'esclat de la pandèmia de covid ho va endarrerir.

L'exalcalde David Saldoni (JxSallent), actual director de Transports, ha fet una piulada després de conèixer la notícia en la que s'adjudica els mèrits de l'arribada de la nova empresa. "Un pas més per la implementació d'una part important de l'activitat industrial a Sallent. Portem anys treballant per fer-ho possible".

Ribalta ha explicat que "en un moment en què la mina ha anunciat el tancament de l'activitat a Sallent és molt important per a la població que arribi nova activitat" i ha anunciat que està treballant en altres projectes que encara no estan concretats.

Superat el tràmit urbanístic, aquesta empresa podria enllestir la seva implantació durant el proper 2021, cap a l'estiu o just després, segons Ribalta. En les properes setmanes, Ajuntament i empresa encara han de tancar alguns serrells, entre d'altres un tema de la dejecció de l'aigua que utilitza aquesta planta i la connexió de la mateixa al sistema de la depuradora de Sallent. El polígon, actualment, no té conneixó amb la planta situada a pocs metres en línia recta, però a l'altra vessant del Llobregat .

En el cas de Cardona, l'Ajuntament vol modificar l'àmbit del Pla de millora urbana Folch-Madoz, a tocar del nucli vell, per permetre la implantació d'una superfície comercial de 975 metres quadrats, així com incrementar el sostre i la densitat d'habitatges. La modificació dividirà l'àmbit en dos, per agilitar el desenvolupament del que contindrà la superfície comercial.

En concret, es delimitarà un primer àmbit a la zona més propera a la carretera del Miracle, d'execució immediata i de 3.149 metres quadrats, que acollirà un edifici plurifamiliar amb la superfície comercial als baixos. El segon àmbit, de 5.543 metres quadrats de superfície, quedarà situat a la cota alta i es destinarà a habitatges unifamiliars i a habitatges amb protecció oficial. Com que no hi ha data immediata d'execució, l'ordenació es durà a terme quan existeixi una demanda concreta.