Bodes ajornades, anul·lades o amb mascaretes i sense ball. Aquesta és la nova realitat d'un sector «castigat» per la pandèmia, amb una caiguda de la facturació del 85% des de mitjan març. A l'Estat, el sector de casaments ha patit un impacte de 3.500 milions d'euros en els últims sis mesos. «El 2020 havia de ser un any extraordinari», lamenta el president de l'Associació d'Empreses d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat), Pep Minguell.

El sector considera la situació «catastròfica» i es reivindica com a «segur», ja que ofereix esdeveniments privats i permet la traçabilitat dels clients. Així mateix, critica la reducció de les taules per a sis persones i la limitació de tancar a la una de la nit.

Més enllà de l'obligació de portar mascareta, utilitzar habitualment el gel hidroalcohòlic i respectar la distància de seguretat, el sector de les bodes ha hagut de fer front a altres restriccions. «Una de les mesures que ha catapultat els casaments és la prohibició de ball», afirma Minguell. «Ens han catalogat com a empreses d'oci nocturn i no ho som», afegeix.

L'obligació de reduir les taules a sis persones ha estat «decisiu». «Molts nuvis, si tenien dubtes sobre si celebrar la boda, s'han decantat per no fer-ho», explica.