El projecte català 'Oasi' ha estat un dels quatre guanyadors del Young Talent Architecture Award 2020, organitzat per la Fundació Mies van der Rohe. Es tracta d'un projecte d'Álvaro Alcázar Del Águila, Eduard Llargués, Roser Garcia i Sergio Sangalli, estudiants del màster universitari d'Arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya - Barcelona Tech a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. El projecte proposa la renaturalització del riu Llobregat al seu pas per Sallent.

'Oasi' és la renaturalització d'una zona fortament transformada pel passat patrimonial, que permet acostar-se al riu mitjançant l'estratègia de les formes topogràfiques pròpies de les inundacions i la plantació d'espècies autòctones. "Una veritable transformació del paisatge amb lògiques naturals que permet la resiliència fluvial del territori al llarg del temps", descriuen els impulsors del projecte.

La premisa del treball final de màster era "un encàrrec real, amb un client real i en temps real". L'ajuntament de Sallent pretenia reordenar la riba i l'espai fluvial del Llobregat al seu pas pel poble. "Un riu que travessa el poble però l'existència del qual és veritablement ignorada: un lloc que ha perdut el valor patrimonial de la indústria eternament lligada a l'aigua i la seva relació amb la natura", expliquen els creadors del projecte, que van desenvolupar una estratègia general per centrar-se en una àrea concreta, que va acabar construint-se. El lloc, patrimoni del passat industrial de Sallent, està format per terrenys guanyats a el riu per l'acumulació de sediments generats per la resclosa preexistent.

L'1 de setembre de 2020, el projecte 'Oasi' va ser seleccionat entre un total de 43 projectes final de carrera. El 23 setembre, va ser declarat finalista del concurs internacional a YTTA 2020, juntament amb altres 11 PFCs.

Els altres tres projectes guanyadors són el belga 'Off the Grid', de Willem Hubrechts, de la Faculty of Engineering Science, University of Leuven (Lovaina, Bèlgica); el britànic 'Stage for the City', de Monika Marinova, de la Sir John Cass School of Art Architecture & Design, London Metropolitan University (Londres, UK); i el xilè 'Three places to inhabit the mountain range in the Maule region', de Pía Montero, Maria Jesús Molina i Antonia Ossa, de l'Escuela de Arquitectura, Universidad de Talca (Talca, Chile).