07 de octubre de 2020
07.10.2020
Regió7

Santpedor arranja el camí cap al Santuari de Joncadella

S'ha reparat el paviment del camí, netejat els vorals i instal·lat quatre bancs

07.10.2020 | 18:15
Aspecte actual del camí que connecta amb el santuari de Joncadella

Des d'aquesta setmana, anar a visitar la patrona del Bages, la Mare de Déu de Joncadella, és més fàcil i agradable perquè s'han enllestit els treballs per arranjar els més de tres quilòmetres de camí de carro, que uneixen el nucli urbà de Santpedor amb el santurariJoncadella. En concret, l'Ajuntament ha actuat al camí de Joncadella que correspon al terme municipal de Santpedor i el camí de Sant Francesc.

Les obres de millora d'aquesta via es van adjudicar a principi d'any però degut a la covid-19 van quedar aturades fins a mitjan d'any i es van reprendre després de l'època de la sega dels camps adjacents. Els treballs que s'han dut a terme han consistit en reparar el paviment del camí, millorant algun tram amb paviment de formigó, a la intersecció dels quatre camins davant l'Ermita de Sant Francesc, i netejant i perfilant els vorals existents, així com creant-ne de noves.

D'altra banda, el consistori santpedorenc també ha incorporat a la zona quatre bancs, dos a mig camí de Joncadella (a l'alçada del centre d'hípica) i els altres dos davant l'Ermita. Les obres per arranjar aquest camí es van adjudicar per 44.819,41 euros, IVA inclòs.

El camí de Jocandella és un dels paratges naturals freqüentat pels veïns i veïnes del poble que van a caminar. Es tracta d'un entorn privilegiat de la comarca del Bages que porta de Santpedor a Santa Maria de Joncadella, una església i santuari protegit com a bé cultural d'interès local. El conjunt pertany al bisbat de Vic i, actualment, té la categoria de santuari dins la parròquia de Sant Martí de Torroella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya