Alumnes i exalumnes de l'institut Moianès, a Moià, han denunciat a través de les xarxes socials l'assetjament sexual d'un professor del centre. Han creat un compte a Instagram on expliquen les experiències viscudes.

El centre, a través d'un comunicat, assegura que aquest curs no han rebut cap queixa en aquest sentit i insten a fer-ho, si ha estat el cas, per poder seguir els protocols establerts. Les queixes arriben després que alumnes d'un institut de Castellar del Vallès i d'un de Sabadell hagin iniciat accions similars.

El compte, a Instagram, busca donar «veu» als fets i que el docent deixi de fer classes. En ell es poden llegir testimonis que expliquen que el professor hauria tocat el cul d'una alumna, que aprofitava qualsevol oportunitat per acostar-se a les alumnes i tocar-los-hi els braços, o fins i tot una noia denuncia que li va aixecar la faldilla. També comentaris sexistes i fora de lloc: «Em va fer una ullada al cul. Quan li vaig demanar què feia, em va dir que imaginar-se el meu cul a sobre seu», narra una testimoni.

El centre escolar ha emès un comunicat on lamenten «la difamació pública» i fan una crida «a la prudència». Informa que aquest curs ningú ha presentat al centre «cap queixa o denuncia en aquest sentit».

Davant «la gravetat dels fets», consideren que abans de denunciar-ho públicament cal «seguir els protocols establerts». «La direcció del centre sempre ha escoltat i entomat qualsevol queixa o denuncia que s'ha rebut respecte a alguna mala praxi per part de qualsevol membre de la comunitat educativa, i ha seguit escrupolosament les indicacions dels Serveis Territorials i de les autoritats policials», recalquen.

Les denúncies a Moià arriben després que alumnes i exalumnes d'un institut de Castellar del Vallès i un de Sabadell hagin engegat accions similars a les xarxes. En el primer cas, el departament d'Educació va decidir apartar de manera cautelar un professor d'educació física. A Sabadell, l'Ajuntament ha instat Educació a obrir una investigació.