Càritas Manresa i la DO Pla de Bages, mitjançant un conveni amb la Fundació La Caixa i CaixaBank, han obert el primer període de sol·licitud dels ajuts per a la restauració de les estructures de pedra seca existents a les finques de la denominació d'origen Pla de Bages, i que estarà obert fins al 15 de novembre.

Els ajuts van destinats a la rehabilitació de construccions en pedra seca durant el 2021 en l'àmbit dels municipis que formen part de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Seran subvencionables al 50% les actuacions de reconstrucció en pedra seca, com parets, barraques o altres elements a través de la tasca del personal del programa Activa't de Càritas Manresa. Les obres de restauració es faran a través de la inserció de persones amb risc d'exclusió social formades per Càritas Arxiprestal Manresa.

La quantia màxima de l'ajut serà de 2.260 euros per sol·licitant, i els criteris de valoració que es tindran en compte a l'hora de valorar els projectes seran la rellevància de la construcció de pedra seca que es vol restaurar, si el projecte està encaminat a posar en valor i divulgar el patrimoni de la pedra seca des de l'àmbit cultural i turístic, i la seva vinculació al sector vitivinícola i forestal.

Durant la Setmana de la Pedra Seca, del 23 al 29 de novembre, es publicaran els resultats.