L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet bonificarà el 50% de l'impost de béns immobles (IBI) per a les persones propietàries d'habitatges destinats a lloguer d'habitatge amb renda limitada, d'acord amb la nova normativa catalana d'aplicació en la matèria.

L'any vinent també s'aplicarà un recàrrec del 50% sobre els habitatges desocupats un cop es disposi del cens d'habitatges que s'està elaborant en l'actualitat. Aquestes actuacions, segons va argumentar l'equip de govern, busquen promoure la sortida de pisos buits al mercat de lloguer, un dels greus problemes d'habitatge que pateix la població, conseqüència del boom immobiliari.

Aquestes són unes de les novetats de les ordenances fiscals per a l'any que ve, que el consistori va aprovar amb el suport de l'equip de govern (ERC, PSC i En Comú) i els vots en contra de l'oposició (Junts).

L'Ajuntament també proposa una bonificació del 50% de la quota de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) a les noves activitats durant dos anys. L'IAE també tindrà una bonificació del 25% per a les empreses que augmentin la plantilla de professionals amb contracte indefinit un 10% de mitjana.

El consistori ha aprovat la congelació de la majoria d'ordenances. L'impost sobre béns immobles es manté sense canvis, de la mateixa manera que l'impost d'activitats econòmiques i l'impost de vehicles.

Una de les novetats de les noves ordenances fiscals és la creació del nou Carnet Cultural, que es planteja per fidelitzar el públic als espectacles programats al municipi i que serà gratuït. Tots els veïns i veïnes que disposin de l'abonament tindran un descompte de 2 euros en els preus de cada espectacle.

També es proposa una nova ordenança per a la prestació dels serveis derivats de la utilització de material propietat de l'Ajuntament, amb bonificacions i exempcions per a comerços, bars, restaurants, partits polítics i centres educatius.