Cardona va aconseguir aguantar amb bones xifres de visitants, dins el context general, el període turístic d'estiu, una vegada va poder reobrir els espais i les visites després del confinament de la primavera passada.

Segons dades facilitades per la Fundació Cardona Històrica, des de l'1 de juliol i fins al 20 de setembre, es van realitzar un total de 17.653 serveis turístics. Això suposa el 14 % menys que en el mateix període de l'any passat, però es valora positivament donades les circumstàncies de represa i de limitacions d'aforaments en què es van desenvolupar.

L'agost i el setembre van ser els millors mesos, amb xifres fins i tot similars a l'any 2019. Les dades més negatives són les del mes de juliol, quan es va produir l'arrencada esglaonada de l'activitat turística.

Va ser el 27 de juny passat quan es van reobrir els centres turístics de Cardona. D'aquesta manera, recuperava la seva activitat turística adaptada a les noves circumstàncies i amb un dispositiu de prevenció i seguretat especial.

Durant aquest període, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, ha seguit sent el centre més visitat amb una xifra total de 12.049 visitants, seguit del guiatge teatralitzat del conjunt monumental del Castell de Cardona, que ha arribat a un total de 4.823 visitants, i del guiatge al centre històric, que ha rebut un total de 781 visitants. Segons les mateixes fonts, les visites d'aquests darrers recursos, castell i nucli antic, no han patit cap disminució respecte l'any passat (en relació a les mateixes dates).

La Fundació i l'Ajuntament valoren amb «optimisme» aquestes xifres «atenent les circumstàncies excepcionals que estem vivint», alhora que subratllen que l'experiència d'aquests tres mesos posen de manifest que «Cardona esdevé una destinació de proximitat atractiva, propera, tranquil·la i segura».

Durant tot aquest temps les visites guiades i teatralitzades a la Muntanya de Sal i al Castell de Cardona, i el guiatge al Centre Històric s'ha realitzat seguint un protocol de seguretat «estricte», que implica una reducció de l'aforament i les places (per tal d'afavorir el distanciament), l'ús obligatori de mascareta per als visitants, la incorporació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en tots els equipaments visitables i el reforç del sistema de neteja i de desinfecció.

Quan es va reiniciar l'activitat, a final del mes de juny passat, la Fundació Cardona Històrica va exposar que s'estimava una pèrdua al voltant de 400.000 euros durant els mesos en què les visites havien estat aturades pel confinament.