Poc s'ha notat a les carreteres de l'entorn de Manresa el primer matí de confinament perimetral a l'àmbit municipal, tenint en compte que és una restricció que permet la mobilitat (justificada) per feina i que en aquesta nova fase hi entrem en un divendres, jornada laboral. És veritat, però, que aquesta apreciació sempre depèn el cantó per on es miri o, sobretot, del cantó per on se circuli, i si en l'itinerari es coincideix o no amb controls policials muntats específicament per fer complir aquestes noves disposicions.

Com a molt, aquest matí es podia intuir una circulació més fluïda (repeteixo, si no es coincidia amb control), però en cap cas no es podia parlar d'un descens dràstic de la circulació. Així ho valorava, per exemple, la dependenta d'una de les gasolineres que hi ha al llarg de la carretera C-55, que mirant el moviment registrat a caixa fins a 1/4 de 9 del matí deia que, com a molt, podia parlar del 5% menys del que seria habitual.

«Segurament després del migdia és quan es notarà més que el trànsit baixa, perquè és divendres i aquest dia a la tarda la mobilitat es concentra sobretot en la sortida de cap de setmana. Si no es pot sortir del municipi per aquesta causa, avui no els veurem passar», augurava. En aquesta mateixa gasolinera feia benzina Francesc Gálvez, comercial d'una empresa alimentària, que coincidia amb l'apreciació que «sembla que hi ha alguns cotxes menys, perquè no m'he trobat cap de les petites retencions habituals, però està clar que de trànsit n'hi ha. És difícil apreciar que hi hagi cap restricció, mirant la carretera ara mateix». I encara un tercer testimoni amb prou context per valorar-ho, aturat també en aquesta estació de servei.

El camioner Antoni Giménez, que havia sortit de Bellpuig a 1/4 de 8 del matí i es dirigia cap a Barcelona, explicava que «m'ha estranyat que no m'he trobat cap control, perquè estava convençut que, sent el primer dia, només sortir ja toparia amb algun. Però no». Giménez corroborava que «venint per l'A2 i l'Eix Transversal, no puc dir que hagi notat gaire diferència entre aquest divendres i els dels últims mesos».

En un recorregut realitzat aquest matí entre quarts de 8 i quarts de 9 del matí, a la C-55 des de Monistrol de Montserrat fins a la ronda de Manresa no hi havia presència de cap control, tampoc a l'entrada sud de la capital del Bages, ni tampoc a la N-141c per l'interior de Sant Fruitós i fins a Navarcles. Sí que, en canvi, s'han trobat un dispositiu exhaustiu els conductors que venien de la C-16 des del nord Berga cap a Manresa i també els que anaven en direcció contrària.

En concret, l'operatiu dels Mossos d'Esquadra, s'ha disposat a la rotonda situada davant de l'antiga discoteca Menfis. En sentit Manresa, un total de quatre agents feien aturar cadascun dels cotxes per requerir-los els justificants de la seva mobilitat. Majoritàriament, els conductors duien els papers a punt. Aquest control feia que es formés una llarga cua de vehicles al llarg de la recta de davant de l'antiga discoteca.

La Policia Local de Manresa també ha muntat dispositius a primera hora del matí a les entrades de la ciutat (per exemple, prop de la caserna de la Guàrdia Civil), tal i com informava a través del seu compte de twitter.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit informava que aquest divendres, des de les 12 de la nit fins a les 9 del matí, han sortit 79.321 vehicles de l'àrea de Barcelona, el que suposa una reducció del 14,2% respecte al 2 d'octubre, i del 23,1% respecte al dia equivalent de 2019. Pel que fa a l'entrada, han estat 88.477 vehicles de l'àrea de Barcelona, el que suposa una reducció del 15,2% respecte al 2 d'octubre, i del 25,7% respecte al dia equivalent de 2019.