El Programa Treball i Formació al Bages arriba amb novetats aquest any. El projecte incorpora per primera vegada deu joves tutelats i extutelats que donaran suport als serveis de menjador i transport escolar que gestiona el Consell Comarcal del Bages al ter-ritori.

La coordinació de les àrees d'Inclusió i Educació del Consell Comarcal del Bages ha fet possible una iniciativa inèdita al territori que pretén afavorir la inclusió social real dels joves a partir dels elements següents: l'emancipació real, el permís de treball i, finalment, l'habitatge autònom.

El contracte laboral tindrà una durada d'un any i els deu joves incorporats donaran suport als monitors i monitores de menjador i transport escolar arreu de la comarca. El projecte també preveu una acció formativa que inclou un certificat de professionalitat de dinamització de lleure entre altres formacions: noves masculinitats i competències transversals, entre altres.

La iniciativa és un nou pas endavant en el marc de tota la feina feta des de l'àrea d'Acollida del Consell Comarcal del Bages, que treballa per afavorir la inclusió dels joves migrats sols al territori. El treball també ha tingut la col·laboració de les dinamitzadores cíviques i de la referent d'ocupació juvenil al territori durant els dar-rers anys.

El projecte ha estat presentat aquesta setmana en el marc d'una reunió telemàtica amb la participació del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i ahir es va fer un acte de presentació a la pròpia seu del Consell Comarcal del Bages.