El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir de dilluns que ve, 9 de novembre, les connexions amb autobús entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa. Així ho va detallar ahir el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, a través d'una videoconferència amb representants del territori. De dilluns a divendres feiners, s'afegeixen 3 noves expedicions tant d'anada com de tornada, al final del dia, i s'amplia la cobertura horària que finalitza el servei a Navarcles a les 11 de la nit.

D'altra banda, quan s'acabin les restriccions de mobilitat els caps de setmana, els dissabtes feiners s'incorporaran 3 noves expedicions tant d'anada com de tornada al llarg del dia, de manera que s'ampliarà la cobertura horària; i una darrera expedició al final del dia, des de Manresa (21.45h), i des de Navarcles (21.20h). Això permetrà als usuaris una millor comunicació amb la capital de la comarca.

Finalment, es millorarà la cobertura horària del servei els dies festius amb 3 noves expedicions, tant d'anada com de tornada, en la franja del matí. D'aquesta manera els usuaris podran arribar a Manresa al matí, cosa que fins ara no podien fer ja que només es donava servei a la tarda.

Tenint en compte les restriccions de mobilitat existents actualment a causa de la pandèmia de la covid-19, es realitzaran les millores en dia feiner, ja que s'allarguen horaris i es poden atendre treballadors de serveis essencials, però la millora dels caps de setmana es posarà en servei quan s'elimini el confinament municipal dels caps de setmana. La mesura beneficia la ciutadania que es mou entre els tres municipis, així com els veïns i veïnes del barri del Guix, Cots i Pujada Roja de Manresa, que utilitzen aquesta línia per anar fins al centre de la ciutat.

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha posat en relleu que «aquest increment de freqüències és necessari per als ciutadans de la comarca, i donem resposta a diferents peticions del territori, tant en dies feiners, dissabtes feiners i dies festius. Ampliem la cobertura horària al llarg del dia, s'acaba el servei més tard, i fem una millora molt important els caps de setmana». Per la seva banda, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, l'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñan Claret, i l'alcalde de Navarcles, Josep Maria Feliu Selga, que han fet pinya per reclamar millores en el transport públic que enllaça les tres poblacions, han aplaudit una mesura que era molt esperada al territori.

Aquesta línia, operada per l'empresa Transbages, de Sagalés, va transportar 323.272 viatgers l'any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 5,58% respecte de l'any anterior.