El confinament municipal fa que els pobles més petits, amb pocs serveis, hagin de buscar alternatives per als caps de setmana.

A Aguilar de Segarra una família ha decidit impulsar un circuit d'orientació pel bosc pensat per a petits i grans per tal d'aprofitar aquest temps de recolliment municipal per poder gaudir de l'entorn, fer esport i passar una bona estona.

La iniciativa, que ha arrencat aquest cap de setmana i és previst que s'allargui tot el mes, té el suport de l'Ajuntament. Si funciona, diu el regidor d'Esports, Manel Calderó, la intenció és repetir-ho de cara a la primavera.

Aguilar de Segarra fa una dècada que va estrenar el seu primer circuit d'orientació, que va ser reformulat el 2018. Aficionats a l'esport, la Neus i l'Albert van decidir aprofitar les restriccions que impedeixen moure's del municipi el cap de setmana per limitar un dels trams i adaptar-los a les famílies de la localitat. Aquest cap de setmana algunes famílies d'Aguilar de Segarra l'han volgut estrenar.

Els nens i nenes d'Aguilar de Segarra estudien majoritàriament a l'escola de Fonollosa, on aquesta setmana ja n'havien fet un, de circuit d'orientació.

La Mariona, una de les primeres a resseguir el recorregut diumenge, reconeixia que aquesta experiència els havia ajudat a sortir-se'n i a gaudir-ne. La seva germana, l'Alba, explicava que s'ho estava passant d'allò més bé. També el Roc, amb els seus germans, el Pau i la Júlia, va aprofitar l'ocasió per descobrir alguns indrets on, malgrat tenir-los a tocar de casa, no havia estat mai.

El circuit consta de 10 balises que els infants han de trobar i marcar en un mapa. Es pot fer entre una i dues hores. «És una bona matinal, per gaudir de la tardor, l'entorn i conèixer espais nous», subratlla l'impulsor.

La iniciativa, difosa a través de les xarxes socials i pel boca-orella, ha rebut moltes famílies del poble. La valoració que en fa el consistori, segons explica el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Aguilar de Segarra, Manel Calderó, és que, si agrada, repetir alguna iniciativa similar de cara a la primavera.

També la impulsora avança la seva voluntat de portar la iniciativa al poble del costat, Rajadell. «Si ells en creen un de similar, com que és un municipi que ens fa terme, nosaltres podríem anar a fer el seu i ells provar el nostre, per tenir més alternatives», explica la creadora.