El Parc Natural de Montserrat reobrirà una de les canals equipades més clàssiques del massís, la de Les Dames, un cop s'hi han finalitzat els treballs de restauració. La reobertura es farà dilluns que ve, però caldrà sol·licitar autorització prèvia mitjançant formulari i es limitarà l'accés d'usuaris: de dilluns a divendres un màxim de 4 persones al dia, i dissabte, diumenge i festius un màxim de 10 persones al dia.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat va anunciar el mes d'agost el tancament provisional d'aquesta la via ferrada per motius de seguretat.

En una inspecció que es va portar a terme la setmana anterior per la Unitat d'Intervenció en Muntanya dels Mossos d'Esquadra es va detectar el mal estat de les instal·lacions en alguns trams, i l'informe que se'n va elaborar avaluava l'estat de la ferrada com a deficient i perillosa.

La degradació i l'obsolescència de l'equipament estava causat pel desgast provocat per l'alta freqüència de pas dels usuaris i també del resultat dels efectes meteorològics (pluges intenses i arrossegament o caiguda de pedres a dins la canal).