La restauració del municipi d'Artés disposa ara d'un nou servei municipal de repartiment a domicili durant els propers caps de setmana i mentre les restriccions per contenir la pandèmia que afecten al sector es veu afectat segueixin vigents.

L'Ajuntament d'Artés i Camàlics, transport sostenible, han arribat a un acord per poder tirar endavant aquesta iniciativa a partir del divendres 6 de novembre. Amb la iniciativa del consistori s'ha pogut contractar una persona de la població que es trobava en situació d'atur de llarga durada que serà la responsable dels repartiments els divendres de 8 a 11 del vespre i els dissabtes i diumenges, al matí de 9 a 11, al migdia de la 1 a les 3 i als vespres de les 8 a les 11.Per dur a terme aquest servei, l'Ajuntament posa a disposició el vehicle elèctric de la brigada municipal, el qual ha estat adequat per a l'ocasió. Els veïns i veïnes d'Artés podran contactar amb aquells establiments (ja siguin restaurants, bars o granges) que ofereixin aquest servei. L'establiment, s'haurà de posar en contacte amb Camàlics, que activarà el servei a domicili. Camàlics és un projecte de distribució de nova creació amb la voluntat d'oferir servei des de l'economia social, sostenible i ecològica.

L'alcalde artesenc, Enric Forcada, explica que aquesta acció és una mesura més que l'Ajuntament pren per ajudar a un dels sectors que s'ha vist més afectat per la crisis de la covid-19. A més, diu, «amb aquest repartiment també aconseguim generar ocupació durant unes setmanes i potenciar la mobilitat sostenible en el repartiment d'esmorzars, dinars i sopars».