Sant Vicenç posa en marxa dilluns dos itineraris per fomentar els desplaçaments a peu als centres educatius públics del municipi. L'Ajuntament ha establert dues línies que tindran el suport de monitors i que enllaçaran amb les escoles Sant Vicenç i Puigsoler per a tots aquells infants que van als respectius centres caminant.

El programa, anomenat Bus a peu, tindrà, d'una banda, una línia vermella, que sortirà de la plaça d'Espanya a les 08.20 h i arribarà a l'escola Puigsoler deu minuts abans de les 9. L'itinerari passarà pels carrers Eduardo Peña, Bisbe Perelló i Sant Joan de Dalt. D'altra banda, la línia blava sortirà de la plaça de Catalunya a les 7.50 del matí i farà un recorregut fins a l'escola Sant Vicenç i hi arribarà deu minuts abans de 2/4 de 9 del matí. Recorrerà els carrers Llibertat, plaça del Pi i plaça de l'Ajuntament.

El servei és diari i s'adreça a tot l'alumnat de primària de les escoles Sant Vicenç i Puigsoler, i per inscriure's només cal omplir un formulari que es podrà obtenir als mateixos centres educatius i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

El programa Bus a peu tindrà la participació de monitors i monitores que acompanyaran l'alumnat que es desplaça caminant cada matí a l'escola Sant Vicenç o a la Puigsoler.

La iniciativa neix a partir d'una proposta del Pla Local de Salut aprovat l'any passat i ha estat impulsada per les regidories de Salut i Ensenyament.