Una desena d'alumnes ja han començat a utilitzar un dels dos itineraris que ha promogut l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per anar a peu, amb acompanyament de monitors, fins a les dues escoles públiques de primària que hi ha al municipi. En concret, s'ha activat ja aquesta setmana amb els primers usuaris la ruta que porta fins a l'escola Puigsoler, i el consistori recorda que té a punt un segon recorregut fins a l'escola Sant Vicenç.

El programa, anomenat Bus a peu, consisteix en dos itineraris organitzats per fomentar els desplaçaments a peu als centres educatius públics del municipi. L'Ajuntament ha establert dues línies que tenen el suport de monitors i que enllacen amb els dues centres esmentats perquè el puguin utilitzar tots aquells infants que van als respectius centres caminant.

D'una banda, hi ha la línia vermella, que surt de la plaça d'Espanya a les 08.20 h i arriba a l'escola Puigsoler deu minuts abans de les 9. L'itinerari passa pels carrers Eduardo Peña, Bisbe Perelló i Sant Joan de Dalt. D'altra banda, la línia blava surt de la plaça de Catalunya a les 7.50 del matí i fa un recorregut fins a l'escola Sant Vicenç i hi arriba deu minuts abans de 2/4 de 9 del matí. Recorre els carrers Llibertat, plaça del Pi i plaça de l'Ajuntament.

El servei és diari i s'adreça a tot l'alumnat de primària de les escoles Sant Vicenç i Puigsoler, i per inscriure's només cal omplir un formulari que es podrà obtenir als mateixos centres educatius i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

El programa Bus a peu té la participació de monitors i monitores que acompanyaran l'alumnat que es desplaça caminant cada matí a l'escola Sant Vicenç o a la Puigsoler.

La iniciativa neix a partir d'una proposta del Pla Local de Salut aprovat l'any passat i ha estat impulsada per les regidories de Salut i Ensenyament.