La campanya de sensibilització al Bages al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, es fixa aquest any en les primeres actituds violentes que es produeixen en l'àmbit de la parella. El Consell Comarcal pretén fer visibles aquelles actituds violentes que sovint queden ocultes i que es donen en els inicis de les relacions de parella. La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat, Àdria Mazcuñan, explica que «volem que no es normalitzin indicadors de violència subtils i encoberts que acaben esdevenint situacions que s'agreugen amb el pas del temps».

La campanya d'aquest any utilitza la imatge d'un semàfor per fer explícit que la violència masclista no és una qüestió privada que passa a dins de les cases i que no hi podem intervenir, sinó que «és una qüestió pública que ens implica el conjunt de la societat», apunta Mazcuñan. Amb l'ús del semàfor es pretén «fer adonar a la ciutadania que la violència masclista forma part de l'espai públic també».

Els materials de la campanya es faran arribar al conjunt de municipis de la comarca de manera telemàtica i s'han imprès 500 cartells per tal que en facin difusió i inclouen preguntes directes per als dos membres de la parella en què s'apel·la en forma de pregunta tant a les persones que són víctimes com a les persones que realitzen les agressions. En paral·lel, es reforçarà la idea de les relacions de parelles sanes on conflueixen valors vàlids com el respecte, la igualtat i la confiança. El 25 de novembre, a la 1 del migdia, el Consell del Bages organitzarà un acte virtual adreçat al conjunt de professionals de l'ens per retre homenatge a les dones assassinades per violència masclista aquest any.