Un total de 231 treballadors de 21 empreses dels set polígons de Sant Fruitós han participat aquest dijous al matí en un cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics de covid amb test d'antígens i que han organitzat PIMEC i Mutuacat. En les proves, tanmateix, no s'ha detectat cap positiu.

El d'avui era el tercer cribratge fet dins ll iniciativa 'Pimec Covid free' adreçada als empleats de les empreses que ho havien sol·licitat i que a nivell de tot Catalunya està supervisada pel doctor Oriol Mitjà.

Per fer el cribratge, que s'ha allargat fins les 3 de la tarda, s'han instal·lat al polígon Riu d'Or unes carpes on personal sanitari ha anat practicant un a un els test d'antígen als 231 treballadors. Hi ha assistit Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement, i representants de l'Ajuntament de Sant Fruitós, el Consell Comarcal del Bages, PIMEC i Mutucat.

La primera prova es va fer al polígon Can Feu - Barcelona Moda Centre de Sant Quirze el Vallès i a aquest el va seguir un segon cribratge al polígon de Les Franqueses (Vallès Oriental).

PIMEC ha anunciat aquest dijous que portarà testos ràpids d'antígens directament a les empreses. Les proves es faran 'in situ' i sota demanda de les companyies, que n'hauran de finançar el cost i que, segons el secretari general de la patronal, Antoni Cañete, seran "assumibles".